25 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

RKSV Volkel speelde deze zondag uit in het pittoreske Megen aan de Maas tegen Ulysses, dat deze zondag de intocht beleefde van de Goedheiligman. Dat was ook een van de weinige hoogtepunten vandaag.

RKSV Volkel begon zonder de geblesseerde Thymen de Ruijter die een gebroken teen overhield aan de wedstrijd tegen Schijndel vorige week. Ook Luuk van den Elzen bleef aan de kant. Zijn vervanger in de spits was Job van Oort. Alleen wat speldenprikjes voor het doel van Ulysses was in de eerste helft te zien waarbij de kans van Justin Damen, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden, een van de weinige wapen feiten. Zodoende werd er ook een 0-0 ruststand bereikt. De 100 aanwezige toeschouwers (waarvan een 75 uit Volkel) werden dan ook zeker niet verwend.

Volkel kwam in het begin van de tweede helft nog wel op voorsprong door een vrije trap van Ruud Verstegen die zijn inzet van richting zag veranderen en in het doel belande, veel meer stelde Volkel hier niet meer tegenover. In de 70e minuut volgde een dubbele wissel aan de kant van Trainer Sander Janssen van Ulysses wat meer oorlog en kanjes veroorzaakte voor het doel van Tomek Kuipers van Volkel.

De spits van Ulysses Paul van Lith was geposteerd als laatste man maar schoof de laatste 20 minuten in om toch mee naar voren te gaan. Hij was dan ook de man die 10 minuten voor tijd de niet eens onverdiende gelijkmaker op het scorebord zette. Trainer Tom van Dalen wisselde nog enkele spelers bij Volkel om nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar dat alles mocht niet meer baten. Wil Volkel nog van enige betekenis zijn in de Top van de ranglijst zal men toch echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Want zondag komt Margriet uit Oss naar de Eeuwsels die vandaag knap wonnen van koploper Olympia uit Boxmeer.