Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Volkel redt het niet in finale nacompetitie tegen effectiever EVVC: 2-0 verlies.

Onbekend

Volkel is er niet in geslaagd de finale van de nacompetitie te winnen. Op een sfeervol sportpark De Ballendonk in Heeswijk won 2e klasser EVVC uit Vinkel met 2-0 en dit team blijft dan ook in de 2e klasse. Voor Volkel is nog niet alles gespeeld, want er is nog een herkansing om een plek in die 2e klasse. Plaats, tijd en tegenstander volgen deze week op deze site of via de andere kanalen.

Volkel mistte voorin naast Luuk v/d Elzen, Bob Linders en Bram v/d Locht ook nog Justin Damen door een blessure en dat was een gevoelige aderlating. Toch was Volkel in de eerste helft voetballend veel beter en kreeg het al een goede mogelijkheid in de 4e minuut toen Jan v/d Rijt net een teenlengte tekort kwam om de bal binnen te tikken. Aan de andere kant moest Tomek Kuijpers handelend optreden bij een schot van Gerwin v/d Boom. In de 7e minuut opnieuw Volkel dat gevaarlijk werd. Het stiftje van Jan v/d Rijt scheerde echter over de lat. In de 9e minuut is het EVVC dat op voorsprong kwam. Sven de Kinderen kon vrij oprukken naar het doel van Tomek Kuijpers en legde de bal tegen de touwen. Nu kon EVVC nog meer afwachten en was het aan Volkel om het doel te zoeken. Dat gebeurde ook en in de 21e minuut had de gelijkmaker moeten vallen. Via een prachtige combinatie met Teun Verhoeven kwam Bodie Jillesen vrij voor doelman Frans v/d Boogaard, maar de jeugdige Volkelnaar mikte naast. Even later een steekpass op Jan v/d Rijt die dacht te scoren, maar een verdediger kon redden ten koste van een hoekschop. EVVC beperkte zich tot uitvallen, maar die waren wel gevaarlijk. Zo was er 8 minuten voor rust een harde voorzet van Gerwin v/d Boom waar Tomek Kuijpers niet bij kon. Gelukkig kon Gijs Verstraten de inzet uit die voorzet tot corner verwerken. In de 37e minuut scoorde EVVC de 2-0, maar na overleg met zijn assistent werd dit doelpunt door scheidsrechter Sander Huijs afgekeurd en gingen de ploegen rusten met 1-0.

Na rust kwam Rik Verwijst, teruggehaald voor deze finale, bij Volkel in het veld voor Bodie Jilesen. In die tweede helft was er wel meer evenwicht en had Volkel moeite om kansen te creëren. In de 48e minuut was er een schot van Jan v/d Rijt dat over het doel van EVVC ging, maar de tegenstoten van Vinkel waren ook gevaarlijk. Een actie van Pim v/d Doelen betekende bijna de 2-0, maar hij schoot over. Even later was Gerwin v/d Boom gevaarlijk uit een counter, maar zijn lage schot werd een prooi voor Tomek Kuijpers. In de 65e minuut kwam Thijmen de Ruijter bij Volkel in het team voor Jan v/d Rijt en net op dat moment valt de 2-0. Na een hoekschop van EVVC ontstaat er een scrimmage en wordt de bal half weggewerkt. Een schot dat daarop volgt kan Tomek Kuijpers niet klemmen en een EVVC speler is er als de kippen bij om de 2-0 aan te laten tekenen. Een nieuwe domper voor Volkel dus dat met het inbrengen van Thijmen de Ruijter gehoopt had om voorin meer stootkracht te krijgen. Direct na de treffer van EVVC kopt Gijs Verstraten een voorzet namens Volkel net over het doel en brengt Volkel trainer nog een troefkaart in de persoon van een andere oudgediende Stijn van Cuijk. Grote mogelijkheden leverde dat niet meer op. Wel was er nog tweemaal frustratie geel voor Thijmen de Ruijter en Ruud Verstegen. In blessuretijd nog een kopbal van Niels van Oort die in de handen van de EVVC goalie verdween en aan de andere kant nog een kopbal die via de handen van Tomek Kuijpers op de lat belandde. Volkel verliest dus de finale van de nacompetitie, maar kan deze week nog opgaan voor een herkansing.