Datum

27 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Tegen het nog puntloze Helvoirt was Volkel goed op weg naar een 2e overwinning, maar in de laatste minuut ging het alsnog fout en kwam Helvoirt na een 3-1 achterstand nog terug tot 3-3 door een dubieus gegeven strafschop van scheidsrechter de Goey.

Volkel begon sterk in eigen huis en in de 1e minuut had de 1-0 al op het bord moeten staan. Justin Damen verscheen oog in oog met Helvoirt doelman Martijn Luijbregts, maar stuitte op de goalie. Even later een als voorzet bedoelde vrije bal van Robin van Cuijk die bijna binnen vloog. De Helvoirt doelman kon ternauwernood de bal onder de lat vandaan tikken. Bart Teeuwen zag zijn schot over gaan en Robin van Cuijk profiteerde bijna van een foutje van de Helvoirt doelman. Uit een moeilijke hoek schoot hij de bal rakelings langs de paal. Bij de eerste de beste aanval van Helvoirt in de 17e minuut was het ook meteen raak. Thijs Pijnenburg vond de ongedekte Menno van Hattum die de 0-1 liet aantekenen. Volkel bleef zoeken naar het doel van Helvoirt. Zo bediende Bart Teeuwen Justin Damen die de bal over mikte. Rick van Hinthum probeerde het van afstand, maar vond de doelman op zijn weg. In de 25e minuut dan toch de verdiende gelijkmaker. Luuk Riepe ging diep en kapte zich handig vrij en schoof de bal onder de benen door van de Helvoirt doelman: 1-1. Helvoirt zag Volkel doelman Tomek Kuijpers goed ingrijpen toen hij een voorzet van Menno van Hattum onderschepte voor de inkomende Max Meyer. In de slotfase kreeg Volkel loon naar werken en kwam de 3-1 ruststand op het bord. Een vrije bal van Bram v/d Loght in de 42e minuut werd bij de tweede paal voor gekopt door Thijmen de Ruijter en bij de eerste paal knikte Niels van Oort binnen. Binnen de minuut was het ook nog 3-1. De bal ging op de stip na een handsbal in de zestien van een Helvoirt speler.

Na rust tapte Helvoirt uit een ander vaatje en waren de rollen omgedraaid. Helvoirt zocht het doel en nadat Max Meyer van scoren werd afgehouden door Tomek Kuijpers viel dan toch de 3-2 in de 55e minuut via invaller Mart v/d Sande met een schuiver in de lange hoek. Volkel herstelde zich, maar zag Justin Damen stuiten op de ingevallen reservedoelman Walter Vromans die met zijn voeten redding bracht. In de 82e minuut zag de ingevallen Bob Linders zijn schot overgaan. Net toen iedereen dacht dat Volkel zijn tweede overwinning kon bijschrijven ging het toch nog mis. In de allerlaatste minuut wees scheidsrechter de Goey tot verbazing van iedereen naar de strafschopstip. Nick v/d Bruggen pakte het cadeautje uit en de frustraties bij Volkel liepen flink op wat resulteerde in een aantal gele kaarten wegens commentaar op de leiding. Het werd zelfs nog erger, want toen Rick van Hinthum een doorgebroken speler onderuit trok kreeg die rood voorgeschoteld van de Goey die daarmee nog minder vrienden maakte bij Volkel. Uiteindelijk besloot de leidsman er maar een einde aan te maken en eindigde de wedstrijd in 3-3.

Komende zondag mag Volkel het weer gaan proberen in Heeswijk.