Volkel snoept puntje weg bij Real Lunet in Vught: 1-1.

Datum

11 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een goed en hardwerkend Volkel heeft zijn eerste punt binnen in de 2e klasse. In Vught werd het tegen Real Lunet, voor velen een kampioenskandidaat, 1-1. In de slotfase had Volkel de winst naar zich toe kunnen trekken, maar Teun Verhoeven stuitte tot 2x maal toe op de doelman van Real Lunet.

De eerste mogelijkheid was voor Volkel toen Bart Teeuwen na een goede actie in de 3e minuut Job van Oort diep bediende. De doelman van Real Lunet was echter net iets eerder bij de bal. In de 6e minuut omspeelde een speler van Real Lunet Volkel goalie Tomek Kuijpers, maar die werd geholpen door zijn verdediging en de bal werd weggewerkt. Volkel bood goed tegenspel en was bij vlagen zelfs gevaarlijker dan Real Lunet. Een vrije trap van Job van Oort kon niet vast gehouden worden door de Vughtse doelman, maar in de daaropvolgende scrimmage kon Justin Damen de bal niet binnen werken. Even later maakte Bart Teeuwen zich goed vrij, maar hij zag zijn schot gestopt worden door doelman Jesse de Vries. Een vrije trap van Real Lunet werd door Volkel doelman Tomek Kuijpers vlak voor rust onschadelijk gemaakt. Toch viel de 1-0 nog voor rust. Spits Guillermo Le Couvreur tekende voor die treffer. Hij kopte de bal uit een voorzet hard en knap achter Tomek Kuijpers. Het had nog erger kunnen gekund voor Volkel, maar Tomek Kuijpers stond op zijn post bij een vrije schietkans van Real Lunet.

Na rust kwam Volkel het best uit de kleedkamer en werd het in de 47e minuut 1-1. Luuk Riepe stoomde op over de rechterkant en zijn voorzet werd door Justin Damen op juiste waarde geschat door de doelman geen kans te laten: 1-1. Diezelfde Justin Damen had tussen twee verdedigers in bijna de 1-2 gemaakt, maar vond de Real Lunet doelman op zijn weg. Volkel bleef compact spelen en zat er kort op in de persoonlijke duels. Real Lunet kwam bijna niet aan voetballen toe. In de 76e minuut een schot van een middenvelder van Real Lunet dat een prooi werd voor Tomek Kuijpers. Aan de andere kant mocht Job van Oort een vrije bal nemen en via de handen van de doelman en de lat ging zijn fraaie trap over. Volkel wisselde Bart Teeuwen voor Teun Verhoeven en de geblesseerde Jeroen v/d Laar werd vervangen door Rick van Hinthum en gaf geen kansen meer weg. In blessuretijd had invaller Teun Verhoeven de drie punten aan Volkel kunnen schenken bij twee opgelegde kansen, maar hij vond een uitstekende Real Lunet keeper Jelle de Vries op zijn weg. 1-1 dus en een punt voor Volkel waar misschien wel meer verdiend was.

Komende zondag opnieuw een uitwedstrijd voor Volkel. Het reist dan af naar Vianen Vooruit.