Volkel slecht Handelse muur pas in blessuretijd: 2-1.

Datum

14 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In eigen huis had Volkel lange tijd veel moeite met een stug verdedigend Handel. Pas in blessuretijd ging Volkel voorbij Handel door een doelpunt van Justin Damen.

Handel kwam in de eerste helft op voorsprong door een cadeautje van Volkel kant. Dat gebeurde al in de 7eminuut toen Tomek Kuijpers een terugspeelbal niet goed verwerkte en de bal tegen een goed doorzettende Rob Manders aan schoot, waardoor de bal in het Volkel doel belandde. Een makkelijke voorsprong voor Handel dat die voorsprong in de eerste helft met weinig moeite vast kon houden. Volkel had het betere van het spel en veel balbezit, maar toonde weinig stootkracht. Pas vlak voor rust was er een goede mogelijkheid voor Rick van Amsterdam die een voorzet vanaf de achterlijn van Bob Linders op doel schoot. De voeten van Handel goalie Tijmen Brouwer voorkwamen echter de gelijkmaker.

Na rust was Volkel dreigender. Een schot van Luuk v/d Elzen werd prima verwerkt door Tijmen Brouwer. In de 56eminuut dan toch de verdiende gelijkmaker voor Volkel. Justin Damen legde de bal terug op Bob Linders die de Handel doelman nu wel kansloos liet bij zijn schot in de uiterste hoek. Een vrije bal van Ruud Verstegen vloog bijna binnen via een Handels been, maar het bleef 1-1. In de 72eminuut probeerde Robin van Cuijk het van afstand. Zijn schot werd echter onder de lat vandaan getikt door Tijmen Brouwer. Handel beperkte zich tot verdedigen, maar had in de 87eminuut nog wel een gevaarlijke uitval. De inzet van Teun Graat werd echter onschadelijk gemaakt door Tomek Kuijpers. Pas in blessuretijd werd Volkel beloond voor zijn inzet. Invaller Teun Verhoeven loste een schot dat niet klemvast werd gepakt door Tijmen Brouwer. Justin Damen was er als de kippen bij om de winnende voor Volkel aan te laten tekenen: 2-1 in extremis, maar wel dik verdiend.

Op 2epaasdag gaat Volkel richting Oss om daar tegen Margriet aan te treden.