Datum

20 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op het nieuwe kunstgras van Emplina in Empel heeft Volkel een 3-2 nederlaag geleden. Volkel toonde veerkracht en kwam na een 2-0 terug tot 2-2, maar niet lang daarna viel de winnende 3-2 voor Emplina.

Bij Volkel startte doelman Tom v/d Burgt in de basis. Hij verving op prima wijze de net vader geworden Tomek Kuijpers. Volkel opende sterk en in de 7e minuut had het 0-1 moeten staan toen Bart Teeuwen alleen op het doel van Emplina af kon gaan. Doelman Tom Stupers liet zijn klasse zien en voorkwam een zeker doelpunt van Volkel. Emplina deed in de 13e minuut iets terug, maar zag het schot van Olav van Boxtel over gaan. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Thomas v/d Horst kapte zich in de 21e minuut fraai vrij en via een Volkels been was doelman Tom v/d Burgt kansloos. Een minuut later teisterde Teun Verhoeven de vuisten van de Emplina goalie en even later mistte Justin Damen achter zijn standbeen langs het doel op een haar. In de 25e minuut opnieuw Volkel. Wederom kwam Bart Teeuwen helemaal vrij voor de doelman, maar die redde opnieuw voor Emplina.

Na rust viel de 2-0 al in de 47e minuut toen Volkel bij een corner opgerukt was naar voren. In de omschakeling vond Michiel Buijs Guillermo Le Couvreur die met zijn pegel in de kruising Volkel goalie Tom v/d Burgt geen kans liet. Even later had het 3-0 kunnen staan, maar Tom v/d Burgt redde prima oog in oog met Michiel Buijs. Diezelfde Tom v/d Burgt was op zijn post bij een uitval van Emplina en ten koste van een corner redde hij op een inzet van Guilermo Le Couvreur. Nu was het weer aan Volkel en binnen 2 minuten stond het in één keer 2-2. Justin Damen profiteerde in de 64e minuut van geschutter in de Emplina defensie en schoof de bal tegen de touwen. Bart Teeuwen werd even later neergelegd in de zestien en de toegekende strafschop werd opnieuw feilloos benut door Justin Damen. Een minuut hierna was het toch weer Emplina dat de 3-2 maakte. Volkel kon de bal niet weg krijgen en spits Guillermo Le Couvreur profiteerde optimaal. Volkel liet zich niet kennen en zocht de aanval. Een schot van Gijs Verstraten belandde op doelman Stupers en een knappe kopbal van Justin Damen werd magistraal onder de lat vandaan gehaald door de uitblinkende doelman. Bij een uitval van Emplina redde Tom v/d Burgt nog een keer prima door goed uit te komen en Olav van Boxtel van scoren af te houden. In de absolute slotfase vond de ingevallen Bob Linders nogmaals de doelman op zijn weg bij een schotpoging. De verdiende gelijkmaker zat er niet meer in en zo verloor Volkel dus met 3-2 bij Emplina.

Komende zondag treedt Volkel thuis weer aan. Tegenstander is dan Helvoirt dat nog geen punten heeft.