Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verdienstelijk Volkel verzuimt te scoren in debuut en verliest met 0-1 van Real Lunet.

Onbekend

Deze zondag maakte Volkel zijn debuut in de 2e klasse H. Tegen het zeer ervaren Real Lunet uit Vught lieten de Volkelnaren een goede indruk achter. Wat er echter aan ontbrak bij Volkel waren doelpunten, want gezien de kansenverhouding had Volkel zeker recht op een gelijk spel.

Volkel probeerde met uitvallen en diepe ballen achter de verdediging van Real Lunet succes te behalen. Dit had in de 3e minuut al bijna een doelpunt opgeleverd toen Bram v/d Locht Teun Verhoeven diep stuurde die de bal niet goed kon controleren waardoor doelman Recep Uluman de bal tot corner kon verwerken. In de 12e minuut komt Justin Damen vrij voor de Real Lunet goalie, maar nu redt deze met zijn benen. In de 19e minuut gaat Teun Verhoeven opnieuw diep op een bal van Robin van Cuijk, maar hij besluit over. Ook Luuk Riepe doet van zich spreken, maar uit een moeilijke hoek schiet hij naast. Pas in de 22e minuut doet Real Lunet iets terug, maar het schotje van Lucas Stilmant is een makkelijke prooi voor Tomek Kuijpers. Een snelle omschakeling van Volkel via Luuk Riepe bracht Teun Verhoeven vrij voor de doelman van Real Lunet, maar opnieuw was de doelman de sta in de weg. In de 26e minuut moest Tomek Kuijpers een hard schot lossen, maar zijn verdediging redde hem door de bal tot corner te verwerken. Na een ingelast drinkpauze kwam Real Lunet wat meer opzetten. Zo was er een kopkans voor Steffan Moes (naast) en een vrije bal langs de Volkelse muur in de handen van Tomek Kuijpers van Arda Havar. Diezelfde Havar was vlak voor rust nog gevaarlijk met een laag schot dat door Tomek Kuijpers uit de hoek werd geranseld.

Na rust werd Real Lunet wat dwingender, maar tot grote kansen leidde dat nog niet. Pas in de 55e minuut was er een hoge voorzet die door Jeremy de Fretes via een Volkels been hoekschop ging. Volkel trainer Michiel Jans bracht Bob Linders voor Bart Teeuwen en net na die wissel viel de 0-1 in de 58e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de ook ingevallen vrijstaande spits Yasin Uluman binnen geknikt. Volkel reageerde en voerde de druk op. Ook nu waren er goede mogelijkheden. Zo stuitte Teun Verhoeven op de doelman met zijn inzet en op de rebound van Rick van Hinthum redde de doelman opnieuw. Bij een uitval van Real Lunet was Tomek Kuijpers op zijn post en redde hij op een schot van Uluman. Nadat Jan v/d Rijt voor Teun Verhoeven was gekomen wordt Thijmen de Ruijter naar voren gestuurd. Prompt is hij een verdediger te snel af, maar de doelman van Real Lunet staat opnieuw succes in de weg voor Volkel. Even later een voorzet van Bob Linders op Justin Damen, maar die ziet zijn kopbal naast gaan. Daan Wijdeven maakte ook nog zijn opwachting bij Volkel voor Rick van Hinthum, maar verandering in de stand kwam er niet meer. Bob Linders kopte nog wel een vrije bal van Robin van Cuijk in de slotfase naast waar Thijmen de Ruijter de bal eigenlijk voor het inkoppen had en een harde vrije bal van Robin van Cuijk spatte op de vuisten van de Real Lunet doelman uiteen.

Zo verloor Volkel onverdiend en ongelukkig bij zijn debuut met 0-1 van het ervaren en geslepen Real Lunet. Komende zondag gaat de reis naar naaste buur Venhorst en dan hopen we dat het vizier van Volkel wat beter afgesteld zal zijn.